Guide til førerkort klasse D for busser

Først og fremst, la oss forstå hva et førerkort klasse D er. Dette førerkortet gir deg rett til å kjøre en bil eller en buss med mer enn 16 passasjerseter i tillegg til sjåføren. Det gjør det også mulig for deg å trekke en tilhenger som veier mindre enn 750 kg. For mindre kjøretøy som minibuss, vil du trenge førerkort klasse D1 eller D1E, avhengig av kjøretøyet og hengeren du tenker å trekke.

Hos Learn.no tilbyr vi førerkort klasse D opplæring på flere av våre avdelinger, inkludert Lier og Drammen, Oslo, Tønsberg og Kristiansand. Du kan finne mer informasjon om våre minibuss (D1 og D1E) kurs i dette link

Prosessen for å skaffe førerkort Klasse D

Så, hvordan går man fram for å få et førerkort klasse D? Vel, det er en steg-for-steg prosess:

  1. Oppfylle Alderskravet: Du må være minst 24 år for å starte denne prosessen. Imidlertid kan du starte opplæringen seks måneder før du fyller 24 år.
  1. Medisinsk Attest: Før du starter opplæringen, må du bestille en time hos en godkjent lege for å få en medisinsk attest. Denne attesten er nødvendig for å bekrefte at du oppfyller helsekravene.
  1. Trafikalt Grunnkurs: Dette er det første trinnet i opplæringsprosessen. Kurset gir grunnleggende forståelse om trafikkreglene og trygt kjøreoppførsel.
  1. Grunnkurs for tunge kjøretøy: Dette kurset gir nødvendig opplæring og forståelse om sikker kjøring av tunge kjøretøy.
  1. Sikkerhetskurs: Dette kurset fokuserer mer på praktisk erfaring. Sikkerhetskurs er delt i to deler: Sikkerhetskurs på vei og Sikkerhetskurs på øvingsområde (Sikkerhetskurs tunge kjøretøy del 2 og 3).
  1. Teoriprøve: Denne testen tar for seg teoridelen av førerkort klasse D. Du må klare teoriprøven før du kan kjøre opp.
  1. Oppkjøring: Dette er den siste og avgjørende delen av prosessen. Du må demonstrere dine kjøreferdigheter i en praktisk test for å få førerkortet ditt.

Det er viktig å merke seg at læreplanen kan variere litt avhengig av dine behov og tidligere erfaring.

Vår visjon hos Learn.no er å gjøre kvalitetsopplæring tilgjengelig for alle og sørge for at du er godt forberedt til å møte veiens utfordringer som en profesjonell bussjåfør med førerkort klasse D. Vi tilbyr fleksible læringsalternativer av høy kvalitet og en allsidig tilnærming for å møte dine individuelle behov.

Vi håper denne guiden har klargjort prosessen for å ta førerkort klasse D. Om du er klar for å sette deg bak rattet på en buss, ta kontakt med oss for å starte din opplæring i dag. Vi gleder oss til å hjelpe deg å lykkes på din vei mot å bli en trygg og dyktig bussjåfør.

Les mer

Avdelinger som tilbyr denne opplæringen
En hvit learn buss for FØRERKORT klasse D BUSS

ØNSKER DU Å MELDE DEG PÅ KURS?

Vi gir deg en fullverdig og kvalitetssikret opplæring, slik at du kan kjøre trygt i trafikken.