Guide til førerkort klasse A2

Først og fremst, er det viktig å forstå hvilke kjøretøy som dekkes av A2-sertifikatet. Førerkort klasse A2 gir deg rettighetene til å kjøre en motorsykkel med en maksimal effekt på 35 kW, og et forhold mellom effekt og egenvekt som ikke overstiger 0.2kW/kg. Dette betyr hovedsakelig mellomstore motorsykler, noe som gjør det til et utmerket valg for unge eller ferske syklistene.

Hvilke trinn er det på veien mot å få dette førerkortet? 

Learn.no har vi designet en trinnvis guide for å lette prosessen med å få et Førerkort klasse A2.

1. Trafikalt grunnkurs (TGK): Alle som skal ta førerkort for første gang må gjennomføre dette kurset. Kurset gir deg grunnleggende forståelse for trafikk og dekker blant annet førstehjelp og mørkekjøring.

2. Teorikurs for klasse A2: Dette kurset gir deg den teoretiske kunnskapen du trenger for å få Førerkort klasse A2. Kurset dekker lovgivning, sikkerhet, motorsykkelens konstruksjon og vedlikehold, men også hvordan en håndterer ulike trafikksituasjoner.

3. Praktisk kjøreopplæring: Etter teorikurset kommer den praktiske opplæringen. Sammen med din kjørelærer vil du utforske kontroll av kjøretøy, kjøreteknikker, parkering, samt håndtering av trafikk og mer komplekse veiområder.

4. Sikkerhetskurs på øvingsbane (SKB) og på veg (SKV): Dette er to obligatoriske kurs hvor du lærer avanserte kjøreteknikker og får verdifull erfaring med å kjøre i normal trafikk.

5. Teoretisk og praktisk eksamen: Du skal først bestå en teoretisk eksamen som tester din kunnskap om regler og forskrifter. Etter å ha bestått teorieksamen, kan du gå opp til praktisk kjøretest. Dette er din mulighet til å vise eksaminator at du er klar for veien!

Å kjøre en mellomstor motorsykkel krever dommedømmelse, kontroll og kunnskap, som du vil tilegne deg gjennom denne prosessen til å skaffe Førerkort klasse A2. Med god tid, tålmodighet og omtanke kan du sikre at reisen med ditt nye kjøretøy er sikker og tilfredsstillende.

Learn.no, tilbyr vi mer detaljerte informasjon om kravene, opplæringen og tjenestene våre innen motorsykkel. Så hvis du er ivrig etter å starte reisen til din frihet på veien med Førerkort klasse A2, så inviterer vi deg varmt til å bli kjent med hva vi kan tilby.

Å kjøre mellomstore motorsykler er en unik opplevelse og førerkort klasse A2 er din nøkkel til denne verdenen. Ikke nøl med å begynne reisen – veien venter på deg.

Les mer

Avdelinger som tilbyr denne opplæringen
Førerkort klasse A2

ØNSKER DU Å MELDE DEG PÅ KURS?

Vi gir deg en fullverdig og kvalitetssikret opplæring, slik at du kan kjøre trygt i trafikken.