Guide til førerkort klasse B96

Er du lidenskapelig opptatt av bilkjøring og lurer på hva klasse B96 førerkort innebærer? Eller kanskje du har planlagt en campingtur og trenger å vite mer om regler for kjøring med tilhenger? Da har du kommet til rett sted! Denne guiden gir deg en grundig forståelse av hva førerkort klasse B96 er og hvordan det påvirker kjøring med tilhenger. Len deg tilbake og les videre!

Hva innebærer førerkort klasse B96?

Førerkort klasse B96 er en forsterket klasse B og gir deg rett til å kjøre bil og tilhenger der samlet tillatt totalvekt er inntil 4.250 kg. Men det er viktig å merke seg at tillatt totalvekt for tilhenger ikke skal overstige 3.500 kg. Dette er en ideell klasse for den som ønsker å bruke bil og større tilhenger til fritid eller jobb, uten å ha behovet for de mer omfattende kravene i forbindelse med klasse BE.

Førerkort klasse B96 er en relativt ny klasse, det ble introdusert i 2013 for å imøtekomme behovet for en tillatelse mellom klasse B og klasse BE. Hvis du allerede har førerkort klasse B, krever dette ingen teoretisk prøve, men en praktisk opplæring på minst 7 timer inkludert veiledningstime, sikkerhetskurs på øvelsesbane og sikkerhetskurs på veg.

Kjøring med tilhenger og B96

Har du planer om å kjøre med tilhenger på en lengre tur, eller kanskje bruker du bil og tilhenger i yrkesutøvelsen din? Da kan førerkort klasse B96 åpne opp mange muligheter for deg. For de fleste kan det være utfordrende å håndtere en bil med tilhenger, spesielt når tilhengerens vekt begynner å nærme seg bilens egenvekt.

Kjøretøy og tilhenger komponerer sammen en unik kjøreegenskap som krever en grundig forståelse og praktisk opplevelse. En større tilhenger påvirker bilens styring, bremsing, stabilitet og akselerasjon. Derfor krever det spesielle ferdigheter å kjøre sikkert med tilhenger, og det er nettopp disse ferdighetene du vil lære under B96 opplæringen.

Så, når du tenker på å oppgradere til klasse B96, tenk på hva det vil tillate deg å gjøre. Uansett om du vil ta familien på camping, flytte møbler, frakte hester, båt eller tunge maskiner, gir klasse B96 deg friheten til å kjøre med tyngre tilhenger.

Husk at selv om en B96 tillatelse gir deg muligheten til å trekke tyngre tilhengere, er det fortsatt viktig å sjekke både tilhengerens og bilens vektbegrensninger før du kjører. Din sikkerhet, og sikkerheten til alle andre på veien, er det viktigste.

For mer informasjon om kravene til å få førerkort klasse B96, kan du besøke Bil og tilhenger (B96 og BE) på vår nettside.

Førerkort klasse B96 gir deg mer frihet på veien, men krever også en ekstra forståelse og respekt for kjøretøyets håndtering og sikkerhet. Enten du planlegger campingtur, en flytting, eller ønsker å bruke bil og tilhenger i yrket ditt, er dette førerkortet en praktisk og nødvendig investering. Men husk – kunnskap og opplæring er nøkkelen til sikker kjøring.

God kjøretur!

Hvis du har flere spørsmål rundt dette emnet, eller ønsker å bestille en kjøreopplæring for Førerkort klasse B96, ta gjerne kontakt med oss på Learn.no. Vi gleder oss til å hjelpe deg å oppnå dine kjøremål!

Les mer

Avdelinger som tilbyr denne opplæringen
Førerkort klasse B96

ØNSKER DU Å MELDE DEG PÅ KURS?

Vi gir deg en fullverdig og kvalitetssikret opplæring, slik at du kan kjøre trygt i trafikken.