Guide til førerkort klasse AM

Førerkort klasse AM har alltid vært et symbol på frihet og uavhengighet for mange 16-åringer. Dette førerkortet gir deg muligheten til å kjøre moped eller mopedbil. Hva krever det egentlig å skaffe seg førerkort klasse AM? I denne artikkelen vil vi veilede deg steg for steg gjennom prosessen.

Krav for førerkort klasse AM

For å kjøre moped eller mopedbil, må du først og fremst være minst 16 år. Derfor er mange av våre studenter ivrige tenåringer som ønsker å få sitt første glimt av frihet på veien. Imidlertid må du også fullføre et obligatorisk trafikalt grunnkurs før du kan begynne opplæringen til førerkort klasse AM. Etter endt kurs får du et kursbevis som du trenger å vise frem på alle trinn i førerkortprosessen.

Prosessen med å skaffe førerkort klasse AM

1. Trinn: Trafikalt grunnkurs

Du kan delta på vårt trafikalt grunnkurs fra det året du fyller 15. Trafikalt grunnkurs inneholder både teoretiske og praktiske elementer, som veitrafikk, førstehjelp, og nattkjøring.

2. Trinn: Opplæring i klasse AM

Når du har fullført det trafikale grunnkurset, kan du begynne opplæringen for moped og mopedbil. Opplæringen for førerkort klasse AM består både av teoretisk undervisning og kjøreopplæring. Du lærer alt fra kjøretøyets tekniske funksjoner, trafikksikkerhet, til manøvrering av kjøretøyet.

3. Trinn: Teoretisk eksamen

Etter at du har fullført opplæringen, er neste trinn å bestå teorieksamen. Eksamen dekker alt du har lært og skal teste din kunnskap om kjøretøyets teknikk, trafikklover, regler og sikkerhetsaspekter. Forbered deg godt og ta gjerne noen øvingstester før den faktiske eksamenen.

4. Trinn: Praktisk kjøretest

Det siste trinnet i prosessen er å bestå en praktisk kjøretest, hvor du demonstrerer ferdighetene du har lært. Dette er din mulighet til å vise at du kan manøvrere kjøretøyet trygt og effektivt på offentlige veier.

Ta steget mot frihet på veien

Hos Learn.no strever vi etter å gi deg den beste opplæringen på veien mot førerkortet ditt. Klasse AM kan være din inngangsport til friheten på veien, og vi er her for å hjelpe deg på veien. Våre kvalifiserte instruktører er dedikert til å gi deg nødvendig opplæring og veiledning for å gjøre reisen mot førerkortet ditt så jevn og trygg som mulig.

Enten du er interessert i å kjøre en lett moped, eller foretrekker tryggheten av en mopedbil, finner du alt du trenger for å begynne opplæringen din hos oss. Hvis du har flere spørsmål om kravene eller prosessen for å få førerkort klasse AM, nøl ikke med å koble til oss. Frihet, eventyr, og uendelige muligheter venter på deg på veien; la oss hjelpe deg med å komme dit. 

Les mer

Avdelinger som tilbyr denne opplæringen
Førerkort klasse AM mopedlappen

ØNSKER DU Å MELDE DEG PÅ KURS?

Vi gir deg en fullverdig og kvalitetssikret opplæring, slik at du kan kjøre trygt i trafikken.