Alt om minibusslappen

Så du har hørt om minibusslappen – det såkalte D1- og D1E-førerkortet – og lurer på hvordan og hvorfor du skal skaffe det. Da er du på rett sted. Minibusslappen gir deg retten til å kjøre minibusser for privat eller yrkesmessig bruk. Det er mange gode grunner til å skaffe seg dette førerkortet, og i denne artikkelen skal vi gå gjennom alt du trenger å vite.

Hva er minibusslappen?

Minibusslappen, også kjent som D1- eller D1E-førerkort, gir deg retten til å kjøre et kjøretøy med flere enn 8 passasjerer, men mindre enn 17 passasjerer. De som jobber i transportindustrien, organisasjoner eller idrettslag har ofte behov for dette førerkortet. Med dette førerkortet kan du også trekke en tilhenger som veier opp til 750 kg.

Hvorfor ta minibuss førerkortet?

Det er mange gode grunner til å skaffe minibusslappen. For det første, om du allerede jobber i transportbransjen, kan minibuss førerkort gi deg flere jobbmuligheter og økt fleksibilitet. For det andre, om du driver med frivillig arbeid eller veldedighet, kan det være nødvendig å transportere store grupper av mennesker, noe minibuss førerkort vil tillate. Til slutt, kan det være en personlig fordel å ha minibusslappen. Om du har en stor familie eller ofte reiser med store grupper, vil et minibusssertifikat gjøre reisingen mye lettere.

Hvordan får man minibusslappen?

Å skaffe minibuss førerkort krever både teoretisk og praktisk opplæring. Hos Learn.no tilbyr vi en fullstendig opplæringspakke for minibusslappen.

Som elev skal du gjennom en teoriundervising, førerkortkontroll og praksis. Du må også ha et gyldig helseattest. Våre instruktører er erfarne og dedikerte, og vil sørge for at du er godt forberedt til den teoretiske prøven samt den praktiske kjøretesten.

Du kan les mer on Hvordan får man D1- og D1E-førerkortet her.

Hvor kan man ta minibusslappen?

Du kan ta minibusslappen i Lier og Drammen, Oslo, Tønsberg og Kristiansand. Du kan lese mer om opplæringen for minibusslappen på våre nettsider: Minibuss (D1 og D1E).

Minibusslappen kan åpne dørene til nye muligheter, både profesjonelt og personlig. Vi i Learn.no er her for å hjelpe deg på reisen mot å skaffe minibuss førerkort. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon, eller meld deg på et av våre kurs i dag.

Les mer

Avdelinger som tilbyr denne opplæringen
minibuss for førerkort klasse D1 - minibusslappen

ØNSKER DU Å MELDE DEG PÅ KURS?

Vi gir deg en fullverdig og kvalitetssikret opplæring, slik at du kan kjøre trygt i trafikken.