Alt om lastebillappen

Vurderer du å ta lastebillappen? Det kan være et fint steg videre i karrieren din, eller du har kanskje alltid drømt om å kjøre lastebil. Uansett årsaken, vil denne artikkelen veilede deg fra start til slutt gjennom prosessen med å skaffe lastebillappen, og på hvilke av våre avdelinger du kan få denne opplæringen.

Steg 1: Trafikalt grunnkurs

Det første steget for å skaffe deg lastebillappen er å gjennomføre et trafikalt grunnkurs. Dette er obligatorisk for alle som skal ta førerkort for første gang, uansett hvilken kjøretøysklasse det dreier seg om. Kurset dekker en rekke emner, inkludert førstehjelp, trafikksikkerhet og grunnleggende kjøreteknikk.

Steg 2: Opplæring for liten lastebil (C1 og C1E)

Etter trafikalt grunnkurs går reisen videre til opplæring for liten lastebil, også kjent som C1 og C1E-opplæring. I disse kursene lærer du å håndtere et kjøretøy som veier mellom 3.5 og 7.5 tonn med henger (C1E). Målet med opplæringen er å sørge for at du er trygg, ansvarlig og kompetent i å håndtere en liten lastebil på veien.

Vi tilbyr denne opplæringen på flere av våre avdelinger:

Lier og Drammen

Oslo

Tønsberg

Kristiansand

Besøk vår nettside liten lastebil (C1 og C1E) for mer informasjon om hvordan du melder deg på.

Steg 3: Teoriprøve

Etter du har gjennomført opplæringen, er neste steg å ta teoriprøven for klassene C1 og C1E. Dette er en skriftlig test der du blir spurt om reglene og rutinene for å kjøre lastebil sikkert og effektivt. Du må bestå teoriprøven før du kan ta oppkjøring.

Steg 4: Oppkjøring

Til slutt, er det tid for oppkjøring. Dette er en praktisk prøve der en sensor fra Statens vegvesen vurderer kjøreferdighetene dine. Dette er din sjanse til å vise hva du har lært gjennom opplæringen og bevise at du kan håndtere en lastebil trygt på veiene.

Å ta lastebillappen er en prosess, men hos Learn.no er vi dedikerte til å gjøre reisen din så enkel og god som mulig. Med erfarne og støttende instruktører er du garantert kvalitetsopplæring med oss. Starter du prosessen i dag, er du et skritt nærmere å holde lastebillappen i hånden. Godkjente sjåfører, her kommer vi!

Les mer

Avdelinger som tilbyr denne opplæringen
Kristiansand førerkort for lett lastebil

ØNSKER DU Å MELDE DEG PÅ KURS?

Vi gir deg en fullverdig og kvalitetssikret opplæring, slik at du kan kjøre trygt i trafikken.