Alt du trenger å vite om førerkort buss

Hvis du noen gang har tenkt på å bli en bussjåfør, lurer du kanskje på hvor du skal starte og hvilke krav som må oppfylles for å få et førerkort for buss. Denne artikkelen vil gi deg en detaljert oversikt over hele prosessen.

Førerkort for buss faller under kategorien D i førerkortklasser. Det tillater deg å kjøre et kjøretøy designet for transport av mer enn 16 passasjerer, i tillegg til føreren. Men før du kan hoppe bak rattet, er det noen viktige krav du må oppfylle.

Minimumsalder

For å få et førerkort for buss, må du ha fylt 24 år. Imidlertid kan du starte opplæringen når du er 21 år hvis du skal bruke førerkortet som profesjonell sjåfør. Som en del av kravene for profesjonelle sjåfører, må du også gjennomføre en grunnutdanning for yrkessjåfører (YKS)

Helsekrav

Alle bussjåfører må møte visse helsestandarder for å garantere sikkerheten for alle passasjerer og for andre trafikanter. Du må bestå en helseundersøkelse som vurderer alt fra synet ditt til din generelle fysiske helse.

Obligatorisk opplæring

Den teoretiske opplæringen gir nødvendige kunnskaper om kjøreregler, trafikksikkerhet, førstehjelp og brannbekjempelse. Praktisk opplæring gir sjåfører muligheten til å utvikle sine kjøreferdigheter under veiledning av en sertifisert instruktør.

Bestått førerkort buss teori- og praktisk prøve

Etter endt kurs og all nødvendig opplæring, må du bestå en teoretisk og en praktisk prøve før du kan få ditt førerkort for buss.

På Learn.no tilbyr vi BUSS PAKKE 1, D OG DE, som dekker alle aspekter av nødvendig opplæring for førerkort for buss. Opplæringen er tilgjengelig på våre avdelinger i Lier og Drammen, Oslo, Tonsberg og Kristiansand. Vi gleder oss til å være en del av din reise mot å bli en dyktig og trygg bussjåfør.

Å få førerkort for buss kan virke som en stor og overveldende oppgave, men ved å bryte det ned i håndterbare deler, samt velge rett trafikkskole som kan gi deg kompetent og riktig opplæring, er den ikke så komplisert som den først kan virke. Og husk – det er et ettertraktet yrke med mange jobbmuligheter, og en rolle som gir trygghet for mange i samfunnet. Så ta det første steget i dag med Learn.no.

Les mer

Avdelinger som tilbyr denne opplæringen
En hvit learn buss for FØRERKORT klasse D BUSS

ØNSKER DU Å MELDE DEG PÅ KURS?

Vi gir deg en fullverdig og kvalitetssikret opplæring, slik at du kan kjøre trygt i trafikken.