Krankurs - LEARN Trafikkskole

Krankurs

Krankurs (G11/G8)

Kraner er en del av vårt kulturlandskap. De finnes i alle størrelser, de kan være frittstående eller fastmonterte, til land eller til sjøs. Svært mange yrker har behov for kranførere og med riktig kompetanse stiller du sterkere på arbeidsmarkedet. Bransjer som bygg og anlegg, industri, transport og varehandel trenger dyktige medarbeidere til sine kran- og løfteoppdrag, men mulighetene er også mange for de som ønsker å jobbe offshore.
Våre kurs dekker både G11 – Løfteberedskap og G8 – Lastebilkran.

G11, eller også kalt «stroppekurset», dekker fagfelt som sikring av last og løfteredskap. Det er obligatorisk for videre deltakelse på kranførerkurs og for de som drømmer om en karriere offshore, er G11 obligatorisk før man får ta riggerkurs.

G8 dekker alle krantyper som er påmontert lastebil, traktor eller andre kjøretøy. Det er også gyldig for fastmonterte kraner på kai og båt. Ønsker du å jobbe med kran? G8 og G11 er inngangsbilletten du trenger!

LEARN forstår og respekterer betydningen av sikkerhet for kranførere og annet personell som deltar i løfteoperasjoner. Selv små feilvurderinger kan få store konsekvenser og føre til alvorlige skader på kranfører, øvrig personell samt materiell og omgivelser. Positive holdninger til sikkerhet er vår høyeste prioritet.

Hensikten med kurset er å gi eleven en allsidig og praktisk opplæring i sikker bruk av lastebilkraner. Praktisk bruk av utstyret sikrer alle deltakerne verdifull erfaring. LEARN tilbyr sine kursdeltakere moderne kjøretøy med alt nødvendig utstyr for en komplett og trygg opplæring. Vårt mål er å sørge for en opplæring som sikrer elevene våre så gode ferdigheter at de på en selvstendig- og sikker måte kan gjennomføre løfteoppdrag i arbeidslivet.

Opplæringen består av følgende moduler:

Modul 1.1
Modul 2.3
Modul 2.8
Modul 3.8
Modul 4.8
Fellesteori (8 timer)
Løfteredskap - G11 (16 timer)
Lastebilkran - G8 (20 timer)
Praktisk bruk - G8 (8 timer)
Bedriftsopplæring - G8 (40 timer) / sertifisert praksis ved Lister Opplæring (24 timer)

Krankart

Avdelinger som tilbyr denne opplæringen


Krankurs annonse